BLAUTECH Humán és Környezetvédelmi Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

GINOP-2.1.8-17-2018-03235

Sajtóközlemény

„A Blautech Kft szolgáltatás fejlesztése zaj-dózismérő, rezgésmérő valamint környezeti - kültéri hangszintmérő technológiai rendszerek bevezetésével”

A BLAUTECH Kft. 5 125 000 forint uniós támogatást nyert a GINOP-2.1.8-17 - A KKV-k versenyképességének növelése adaptív technológiai innováció révén című pályázati kiíráson a Széchényi 2020 keretében. Az 10 250 000 forintos összköltségű beruházás révén a vállalkozás a pályázatban megjelölt hang- és zajszint mérő berendezések és eszközök beszerzését valósította meg.

A Blautech Kft., több mint 25 éve működő környezetvédelmi szakértői, mérési és tanácsadói vállalkozásként. A központ Veszprémben található, Hársfa u. 39 szám alatt, mely egyben a projekt megvalósítási helyszíne is. Itt található a környezetvédelmi mérési és diagnosztikai részleg és a mérnöki csoport egy része, valamint innen folyik a cég stratégiai vezetése is. A győri telephelyen szintén található egy környezetvédelmi iroda, valamint itt található az akkreditált laboratórium is, ahova a mérési eredmények beérkeznek és azok feldolgozásra, kiértékelésre kerülnek. A beruházás részletei:

 

A vállalkozás a támogató okirat hatályba lépését követően kezdte meg a beruházást. Az eszközöket megrendelte a Józsa és Társai 2000 Kft.-től, mint forgalmazótól. Az eszközöket 2019.02.15.-én átadták a BLAUTECH Kft-nek, amelyet egy időben üzembe is helyeztek.

A projekt keretében megvalósult beruházással egyrészt a cég jelenlegi tevékenységeihez kapcsolódóan lényegesen módosított, vagy jobb minőségű termék, szolgáltatás jött létre. A gyújtószikramentes zaj és dózismérő egy teljesen egyedi speciális gép, Magyarországon a Blautech Kft.-hez hasonló szolgáltatást nyújtó vállalkozások, akkreditált mérési irodák közül az elmúlt 5 év óta csupán 1-2 rendelkezik ilyen eszközzel. A felhívás másik célja, amelyhez beruházás kapcsolódik a jelenlegi tevékenységéhez kapcsolódóan hatékonyabb munkavégzés elérése, illetve új vagy jelentős mértékben javított, termelési vagy szolgáltatási módszer/alkalmazása létrehozása történt. A környezeti és kültéri hangszintmérő fő alkalmazási területei a közlekedési zajmérés, illetve a környezeti zajmérés. Ilyen műszerekkel leginkább a nagyobb zajszennyezéssel, zajterheléssel járó gyárak környezetében szoktak mérni a lakosságot érő zajszint mértékét, valamint a nagyobb települések, városok forgalmasabb csomópontjaiban a közlekedés által generált zajterhelés mértékét, mely szintúgy elsődlegesen a lakosságra nézve lehet kellemetlen, a kényelmes életkörülményeket nehezítő, vagy akár terhelő, veszélyes is.

A megvalósítás helyszíne: 8200 Veszprém, Hársfa utca 39.

A Projekt kezdetétől a projekt befejezésig terjedő időszakra megállapított, le nem vonható ÁFA-val számított maximális elszámolható összköltsége 10 250 000 Ft, azaz tízmillió-kétszázötvenezer forint. A Támogatás intenzitása: 50. A projekt az eredeti célkitűzéseknek megfelelően sikeresen és eredményesen megvalósult.

Oldalunk átalakítás alatt van, kérjük szíves türelmét!

VISSZA